Смачна аджика на зиму без оцту та варіння: зберігає максимум вітамінів

Домашня аджика без варіння та оцту - це не лише смачна, а й корисна альтернатива магазинним соусам. У цьому рецепті збережено максимум вітамінів і природного смаку овочів, адже інгредієнти не піддаються термічній обробці.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на YouTube-канал "Українська кухня".
Аджика на зиму без варіння: простий рецептІнгредієнти:
- помідори - 2 кг
- болгарський перець - 1 кг
- перець чилі - 3 шт.
- часник - 100 г
- хрін - 50 г
- цукор - 3 ст.л
- сіль - 2 ст.л
Легкий спосіб приготування
Спочатку потрібно помити помідори, порізати, покласти у друшляк та залишити на 30 хв. Все для того, щоб вони постояли і з них зійшла зайва рідина.
Приготування аджики на зиму (фото: кадр з відео)
Далі звичайний перець очистіть, і чилі нарізайте разом з насінням. Хрін і часник очистіть і перемеліть разом з іншими овочами у м'ясорубці.
Рецепт аджики на зиму без варіння (фото: кадр з відео)
Після цього додайте сіль та цукор і ретельно перемішайте. Розкладіть аджику по стерилізованих банках і закрийте.
Рецепт аджики на зиму без варіння (фото: кадр з відео)
Вас може зацікавити
- Рецепт смачних маринованих баклажанів, які на смак як гриби
- Ароматний пиріг з вишнею, який готується без дріжджів
- 5 салатів, які покращують травлення та роботу кишківника