Логотип Вінниці

Наша Вінничина

Головний секрет картоплі-пюре без грудочок, про який не знають 9 з 10 людей

Всі новини | 31.08.2025 16:01

Головний секрет картоплі-пюре без грудочок, про який не знають 9 з 10 людей

Приготувати ніжне, вершкове та оксамитове картопляне пюре набагато простіше, ніж ви думаєте, і для цього зовсім не потрібно варити картоплю.

Як зробити ідеальне картопляне пюре, розповідає РБК-Україна з посиланням на Daily Express.

Відомий шеф-кухар Том Бейтман розкрив секрет, як досягти найніжнішої текстури. І найцікавіше, він радить не варити, а запікати картоплю, причому прямо у шкірці. За його словами, це надає страві набагато глибшого та насиченішого смаку.

Він назвав цей рецепт "найкращим в історі" завдяки його простоті. Ось як приготувати ідеальне пюре вдома.

Рецепт оксамитового картопляного пюре

Інгредієнти (на 4 порції):

Метод приготування:

Розігрійте духовку до 180°C. Деко густо засипте сіллю (це допоможе витягнути зайву вологу) і викладіть зверху помиту картоплю. Проколіть її з усіх боків ножем.

Запікайте картоплю в духовці приблизно годину, доки вона не стане "чудовою та м'якою".

Коли картопля буде готова, покладіть у каструлю холодне вершкове масло. Розріжте гарячі картоплини навпіл і протріть м'якоть через дрібне сито прямо в каструлю з маслом.

Шкірка залишиться в ситі. Також можна скористатися спеціальним пресом для картоплі.

Акуратно перемішайте масу, щоб масло розтануло від тепла картоплі. Поступово додавайте тепле молоко, доки не досягнете бажаної гладкої консистенції.

Приправте до смаку сіллю та білим перцем. Подавайте негайно та насолоджуйтесь ідеальним вершковим смаком!

Вас може зацікавити