Логотип Вінниці

Наша Вінничина

Кукурудза цілий рік: секрети правильної заморозки

Всі новини | 06.09.2025 11:23

Кукурудза цілий рік: секрети правильної заморозки

Солодка кукурудза - смак літа, який легко зберегти навіть у морозні місяці. Заморожування качанів допоможе насолоджуватися свіжим смаком і користю овочу цілий рік.

РБК-Україна повідомляє про найкращі способи, які допоможуть зберегти овоч такими ж смачним і ароматним.

Варіння перед заморожуванням

За даними Southern living, бланшування допомагає зберегти колір, смак, текстуру і поживні речовини.

Спочатку почистіть кукурудзу і видаліть волокна. Закип’ятіть воду і опускайте качани у киплячу воду: приблизно 4-6 хв (залежить від розміру)  

Після бланшування відразу перекладіть у лід на 5-10 хв, щоб зупинити приготування. Обсушіть качани паперовим рушником.

Для заморожування помістіть обсушені качани у герметичні пакетики або контейнери для заморозки. Вичавіть максимум повітря. Позначте дату і зберігайте до 8-12 місяців.

Заморожені качани можна варити прямо з морозилки - 3-5 хв, поки зернята стануть яскравими та м’якими.

Швидкий спосіб заморожування

Це найшвидший спосіб, але якість і текстура можуть постраждати. Смак буде менш яскравий, зерна можуть стати більш вологими або "м’якими" з часом.

Дотримуйте таких порад:

Як свідчать дані Homesand gardens, якщо плануєте використовувати кукурудзу для супів, рагу чи запіканок - можна одразу зрізати зерна з качана й заморожувати їх у контейнерах або порційних пакетах. Це ще зручніше у щоденному приготуванні.

 

Вас може зацікавити: