Логотип Вінниці

Наша Вінничина

Ця риба корисніша за яловичину і коштує набагато дешевше

Всі новини | 07.09.2025 09:08

Ця риба корисніша за яловичину і коштує набагато дешевше

Ця риба не тільки багата на білок, але й на вітаміни та цінні омега-3 жирні кислоти. Якщо ви шукаєте низькокалорійну альтернативу м’ясу, то це саме те, що вам потрібно.

Яку саме рибу необхідно включити в раціон, розповідає РБК-Україна.

Яка риба корисніша за яловичину

Ця риба водиться в Атлантичному океані, Північному морі, західній частині Балтійського та Середземному морях. Її ніжне, соковите м'якоть з гладкою текстурою не тільки смачне, але й дуже корисне.

Через свою форму камбалу іноді плутають з тюрбо або лимандою. Але вона значно корисніша.

Як зазначає WebMd,100 г риби містить до 18 г високоякісного білка, який легко засвоюється та є чудовою альтернативою червоному м'ясу.

Вона забезпечує організм вітамінами групи В, які підтримують нервову систему, та вітаміном D, який зміцнює імунну систему. 100 г містить до 160% добової норми вітаміну D та 55% селену.

На відміну від багатьох інших видів риб, камбала не накопичує ртуть в організмі. Це робить її безпечною для споживання дітьми, вагітними жінками та матерями, що годують грудьми. Крім того, ця риба рідко викликає алергічні реакції, що робить її чудовим вибором для людей з харчовою алергією.

М'якоть камбали, також відомої як камбала, є справжнім делікатесом.Як зазначає Parker Jewish Institute, вона забезпечує цінні поживні речовини, підтримує імунітет, здоров'я серця та нервової системи, а також сприяє здоров'ю шкіри та кісток.

Скільки коштує яловичина та камбала в Україні

Якщо порівняти ціни на яловичину та камбалу, то риба коштує наразі дешевше.

Ціни на камбалу в українських супермаркетах стартують від 195 гривень за кілограм. Яловичина стартує від 350 гривень за кілограм.

 

Вас може зацікавити