Їжте яблука щодня і ви помітите ці 8 змін в організмі

Яблука є найпопулярнішими фруктами у світі. Але чи справді цей фрукт настільки корисний для здоров’я, і що відбувається з організмом, якщо їсти яблука щодня?
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health.
Захищають від пошкодження клітинНа сайті Medline Plus йдеться, що яблука багаті на антиоксиданти - речовини, які допомагають захистити клітини організму від пошкоджень. Тому регулярне вживання яблук може підвищити антиоксидантну активність у вашому організмі.
Антиоксиданти можуть нейтралізувати активні форми кисню, знижуючи ризик певних захворювань, таких як серцеві захворювання.
Антиоксиданти, що містяться в яблуках, включають:
- вітамін С
- вітамін Е
- поліфеноли
- флавоноїди
Дослідження, опубліковане на сайті Frontiersin, показало, що вміст поліфенолів та клітковини в яблуках може знизити ризик серцевих захворювань, покращуючи рівень загального холестерину..
Також яблука можуть мати протизапальну дію, яка сприяє захисту серця. Харчові волокна в яблуках зменшують запалення та ризик серцевих захворювань, а також покращують здоров'я кишкового мікробіома.
Допомагають контролювати вагуЗа даними Nutrition Journal, вживання яблук допомагає досягти рекомендованої кількості фруктів та овочів, а також пов'язане з кращим контролем ваги. Діти, які їли яблука та яблучні продукти, мали більш збалансований раціон та нижчі показники ожиріння.
Запобігають діабетуЖурна Food Science Nutrition повідомляє, що цілі яблука (зі шкіркою) уповільнюють травлення та знижують рівень цукру в крові завдяки вмісту антиоксидантів та клітковини.
Також антиоксиданти яблук допомагають запобігти діабету 2 типу, зменшуючи кількість вільних радикалів та знижуючи рівень ліпідів у крові.
Покращують травленняЗа даними журналу Nutrients, харчові волокна та поліфеноли в яблуках служать пребіотиками, які сприяють росту та здоров'ю корисних бактерій у кишечнику.
Клітковина також є основним джерелом енергії для бактерій у кишечнику, необхідних для нормального травлення.
Зміцнюють здоров'я кістокКалій і кальцій, що містяться в яблуках, пов'язані зі зниженням ризику остеопорозу (зниження кісткової маси та мінеральної щільності кісток).
Збільшене споживання фруктів та овочів також може покращити мінеральну щільність кісток.
Забезпечують водний балансЯблука складаються на 80-89% з води та можуть зволожувати організм.
На сайті MedlinePlus йдеться, що яблука також містять електроліти, необхідні для підтримки водного балансу в організмі. Електроліти в яблуках включають:
- кальцій
- калій
- магній
- натрій
В журналі Nutrients йдеться, що певні поживні речовини в яблуках можуть підтримувати здоров'я шкіри. Також допомагають запобігти почервонінню шкіри, спричиненому ніацином.
Склад яблукЗа даними Міністерства сільського господарства США, одне яблуко середнього розміру містить:
- калорій - 95
- білок - 0,5 г
- вуглеводи - 25 г
- клітковина - 4,4 г
- кальцій - 10,9 мг
- залізо - 0,2 мг
- магній - 9,1 мг
- фосфор - 20 мг
- калій - 195 мг
- вітамін С - 8,4 мг
Яблука також містять невелику кількість вітамінів A, E та K, а також мідь, холін, цинк, марганець та інші життєво важливі поживні речовини, необхідні організму.
Вас може зацікавити:
- Найкращі способи зберігання яблук, щоб вони залишалися свіжими всю зиму
- Що означають крихітні цяточки на яблуках
- Лікар назвав нову маловідому користь яблучного оцту для організму