Логотип Вінниці

Наша Вінничина

Як зробити густішим соус: борошно та вершки не потрібні!

Всі новини | 12.09.2025 10:27

Як зробити густішим соус: борошно та вершки не потрібні!

Занадто водяниста консистенція соусу може зіпсувати навіть найкращу страву. Однак варто пам’ятати, що нам не завжди потрібно вдаватися до борошна чи вершків, щоб зробити її густішою.

Як зробити соус густішим, розповідає РБК-Україна з посиланням на Onet.

Що варто знати про соус до страв

Хоча водянистий соус не є кулінарним гріхом, густіший варіант може бути апетитнішим і ситнішим. Традиційно для загущення використовується борошно або вершки, але ці інгредієнти можуть впливати на смак і калорійність страви. То як досягти ідеальної консистенції, не жертвуючи легкістю та глибиною смаку?

Зменшення кількості рідини

Перший і найпростіший спосіб загуснути соус - це зменшити кількість рідини. Просто тушкуйте довше, регулярно помішуючи, щоб уникнути пригорання. Цей процес вимагає трохи терпіння, але результат того вартий - соус стає густішим, ароматнішим і зберігає натуральні смаки інгредієнтів.

Блендер

Немає часу на тривале приготування? Скористайтеся блендером. Збивання всього вмісту каструлі або лише її частини - це швидкий спосіб досягти бажаної консистенції. Наприклад, для грибного соусу просто збийте один ополоник соусу, або для овочевого соусу вийміть один більший інгредієнт, наприклад, моркву чи картоплю, та збийте його.

Цей простий трюк не тільки загусне соус, але й покращить його смак.

 

Розумні доповнення

Завдяки їм ваші соуси не тільки досягнуть ідеальної консистенції, але й глибшого смаку та меншої кількості калорій.

Вас може зацікавити: