Рецепт корисних білкових батончиків, у 100 разів краще за магазинні
Протеїнові батончики зазвичай не мають менше калорій, ніж звичайні солодощі. Вони відрізняються макроелементами: часто не містять цукру, але можуть мати досить багато жиру. Корисні білкові батончики ви можете приготувати вдома.
Як це зробити, розповідає РБК-Україна з посиланням на Onet.
Батончики з кисломолочного сируЯкщо ви прагнете чогось солодкого, але водночас шукаєте продукт з низьким глікемічним індексом та великою кількістю білка, зверніть увагу на сиркові батончики.
Це не ноу-хау, але вони ніколи не здобували такої популярності, як протеїнові аналоги, хоча були відомі давно. Їхній головний інгредієнт – це просто сир, часто покритий шоколадною глазур'ю.
Чому сиркові батончики кращі:
Високий вміст білка
Кисломолочний сир - чудове джерело білка, який дарує відчуття ситості.
Ситність
Завдяки білку та жиру (з сиру) вони чудово втамовують голод.
Натуральний смак
Сиркові батончики мають більш "натуральний" та приємний смак.
Менш оброблені
Вони значно менш оброблені, ніж типові протеїнові батончики.
Домашні сиркові батончики в шоколадній глазуріІнгредієнти:
Для сиркової основи:
- Сир кисломолочний (5-9%) - 400 г
- Цукрова пудра - 2-4 ст.л. (або інший підсолоджувач)
- Ванільний цукор - 1 пакетик (за бажанням)
- Вершкове масло (розтоплене) - 30-50 г
- Добавки за бажанням: кокосова стружка, родзинки, цедра.
Для шоколадної глазурі:
- Чорний шоколад (не менше 70%) - 100-150 г
- Вершкове масло - 1 ст.л. (або кокосова олія)
Перетріть сир через сито або збийте блендером до однорідності. Додайте цукрову пудру, ванільний цукор, розтоплене масло та бажані добавки. Добре перемішайте.
Сформуйте батончики бажаної форми. Викладіть на пергамент і відправте в морозилку на 30-60 хвилин, щоб вони добре застигли.
Розтопіть чорний шоколад з вершковим (чи кокосовим) маслом на водяній бані або в мікрохвильовці до однорідності.
Занурюйте охолоджені батончики в розтоплений шоколад. Дайте зайвій глазурі стекти та викладіть назад на пергамент.
Відправте глазуровані батончики в холодильник на 30-60 хвилин до повного застигання шоколаду. Зберігайте в холодильнику.
Вас може зацікавити:
- Ці батончики не варто купувати і їсти навіть заради білка
- Чим можуть нашкодити протеїнові батончики
- Суперсніданок з високим вмістом білка, який насичує енергією на весь день