Найкращий час для вживання часнику, щоб отримати максимум користі
Часник - не лише ароматний продукт, але він також здатен позитивно впливати на серце та допомагає боротися з вірусами. Але щоб отримати максимум користі, важливо знати, коли його варто вживати.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Verywell health.
Для імунітетуЗа даними Science Direct, часник містить біоактивні сполуки, такі як аліцин, який виробляється при подрібненні. Аліцин покращує функцію імунних клітин, включаючи макрофаги, лімфоцити, дендритні клітини та еозинофіли, які відіграють вирішальну роль у захисті.
Дослідження показують, що вживання часнику натщесерце може покращити його імуномодулюючу дію. Також можна вживати під час їжі для подальшої підтримки імунної системи.
Здоров'я серцяВ журналі Nutrients йдеться, що часник пов'язаний з кількома корисними властивостями для здоров'я серця. До них належать:
- регулювання артеріального тиску - сполука аліцин сприяє позитивному впливу на серцево-судинну функцію та покращує кровообіг
- антиоксидантні властивості - часник містить антиоксиданти, які можуть допомогти в боротьбі з оксидативним стресом та запаленням
Вживання часнику вранці натщесерце може допомогти підтримувати здоров'я серця. Можна отримати максимальну користь від поживних речовин та антиоксидантів, що містяться в часнику.
При запаленніЗгідно з даними в журналі Antioxidants, часник містить сполуки з протизапальними властивостями, які можуть допомогти впоратися із запаленням, пов’язаним з різними станами, такими як артрит.
Крім того, добавки з часником полегшують біль і скутість у суглобах і м’язах, що ще підтверджує їхню роль як ефективного протизапального засобу.
Вживання часнику під час вечері може допомогти зменшити запалення та сприяти спокійному нічному сну.
Для травлення та здоров'я кишечникаMDPI повідомляє, що часник має значний вплив на травлення та здоров'я кишечника. Він може діяти як пребіотик, стимулюючи ріст корисних бактерій, які необхідні для збалансованого кишкового мікробіому.
Антимікробні властивості часнику пояснюються аліцином, який може зменшити ріст шкідливих бактерій, одночасно сприяючи росту корисних.
Додавання часнику до страв може покращити травлення та допомогти організму виробляти ферменти, які покращують засвоєння поживних речовин
Кому не можна їсти
Можливі побічні ефекти включають неприємний запах з рота, дискомфорт у животі та нудоту.
Їсти часник не можна при:
- алергії на часник
- гастроезофагеальній рефлюксній хворобі (ГЕРХ)
- синдромі подразненого кишечника
- прийомі препаратів для розрідження крові
Вас може зацікавити:
- Простий секрет зберігання часнику від досвідчених городників
- Як почистити часник за 10 секунд
- Чи можна пити молоко, якщо упаковка вздулась?