Поширена помилка, через яку ви не отримаєте ідеальної випічки
Щоб випічка була ідеальною, духовку потрібно завжди розігрівати заздалегідь. Багато хто пропускає цей етап і випічка виходить не ідеальною, як хотілось.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.
Чому рецепти вимагають попередньо розігрітої духовкиБільшість рецептів розробляються в духовці за цільової температури перед тим, як помістити їжу. Це допомагає забезпечити:
- рівномірний час приготування - якщо почати приготування за правильної температури, то час приготування має бути досить однаковим у різних духовках
- підрум'янення та розвиток смаку - більшість страв потребують негайного нагрівання для правильної реакції, яка призводить до підрум'янення та карамелізації
- безпека харчових продуктів - попереднє нагрівання скорочує час перебування їжі в небезпечній температурі, коли розмножуються бактерії
Названо деякі з основних проблем, які можуть виникнути, якщо їжу поставити в холодну духовку:
- випічка - тісту потрібно висока температура для правильного підйому та розподілу. Якщо печиво почати випікати в холодній духовці, воно розтечеться, бісквіти не піднімуться належним чином, а торти можуть пересохнути, мати опуклі верхівки або нерівномірну серединку
- білки - м’ясо, птиця та смажена страва готуватимуться довше і менше підрум’янюватимуться, якщо починати готувати в холодній духовці, а також просмажуватимуться нерівномірно
Випічка, така як мафіни, печиво та хліб, залежить від початкового сплеску тепла, щоб досягти правильного результату та швидкого підйому протягом перших кількох хвилин випікання.
До якої температури розігрівати духовкуТемпература розігрівання духовки перед випіканням залежить від того, що саме ви готуєте. Універсальної температури немає, але є загальні орієнтири:
- бісквіт, кекси, мафіни - 170-180 градусів
- хліб, булочки - 200-220
- піца - 230-250
- м'ясо, запіканки - 180-200
- риба - 180-200
Духовку зазвичай розігрівають заздалегідь на 15-20 хвилин до потрібної температури.
Якщо духовка має індикатор нагріву або термометр, починайте випікання лише після того, як температура досягне заданої.
Вас може зацікавити:
- Чим замінити форму для запікання
- 6 способів використання "мінералки" вдома
- Названо найпростіший спосіб почистити відварені яйця