Логотип Вінниці

Наша Вінничина

Поширена помилка, через яку ви не отримаєте ідеальної випічки

Всі новини | 26.10.2025 17:01

Поширена помилка, через яку ви не отримаєте ідеальної випічки

Щоб випічка була ідеальною, духовку потрібно завжди розігрівати заздалегідь. Багато хто пропускає цей етап і випічка виходить не ідеальною, як хотілось.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт Southern living.

Чому рецепти вимагають попередньо розігрітої духовки

Більшість рецептів розробляються в духовці за цільової температури перед тим, як помістити їжу. Це допомагає забезпечити:

До чого це може призвести

Названо деякі з основних проблем, які можуть виникнути, якщо їжу поставити в холодну духовку:

Випічка, така як мафіни, печиво та хліб, залежить від початкового сплеску тепла, щоб досягти правильного результату та швидкого підйому протягом перших кількох хвилин випікання.

До якої температури розігрівати духовку

Температура розігрівання духовки перед випіканням залежить від того, що саме ви готуєте. Універсальної температури немає, але є загальні орієнтири:

Духовку зазвичай розігрівають заздалегідь на 15-20 хвилин до потрібної температури.

Якщо духовка має індикатор нагріву або термометр, починайте випікання лише після того, як температура досягне заданої.

Вас може зацікавити: